Beskrivelse
Nyfortolkning af Pinotage
Sydafrikas røde signaturdrue, Pinotage, er indbegrebet af Sydafrika. Den blev kreeret i 1925 af professor Abraham Izak Perold fra Stellenbosch Universitet og er en krydsning mellem Cinsault og Pinot Noir. Dens ry er blakket, for den er ofte blevet misforstået og mishandlet med for meget fad, for meget sukker og for megen manipulation. Hos Radford Dale opfatter man Pinotage som en mild sjæl, der folder sig ud og kommer til sin ret, når den nurses nænsomt og med forsigtig omhu.
Med et minimum af intervention
Har man druer i topkvalitet er vinmagerens fornemste rolle at holde fingrene væk og lade naturen gøre arbejdet. Vinums vinmagere, franske Edouard Labeye og sydafrikanske Jacques de Klerk forstår kunsten, men overvåger samtidig den mindste detalje fra arbejdet i vinmarken og til aftapningen af den færdige vin med perfektionistens vågne øje.
Radford Dale Vinum Pinotage
Druerne fra de 20 – 25 år gamle vinstokke i den nordlige del af Stellenbosch’s stenede og granitholdige jorde høstes i hånden og fragtes hjem til vingården i små 20 kg kasser. Druerne sorteres i hånden, og kun de bedste klaser udvælges. De hele klaser gennemgår carbonic maceration igangsat af den naturlige vildgær med henblik på en meget mild ekstrahering af farve, tanniner og aromaer. Efter den alkoholiske gæring overføres vinen til små, burgundiske fade (228 liter og 300 liter), som er 2 – 4 år gamle. Her gennemgår vinen den malolaktiske gæring og lagrer, indtil den flaskes. Brugen af nye egetræsfade er bevidst fravalgt for at understrege friskheden, strukturen og kompleksiteten. I Vinum Pinotage forløses druens sande natur og giver en forfriskende og saftig vin med karakter af mørke bær i perfekt balance og med skønne, runde og modne tanniner. Den er fuld af karakter, intensitet og elegance. Et herligt glas!