Beskrivelse
Ben Glaetzer – vinmager som 14-årig
Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin
Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte
aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer
til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som
fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte
smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).
Robert Parkers australske favorit
Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i
Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er
ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til
120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget
nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er
kolossalt koncentrerede.
Heartland og Glaetzer
Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland
projektet er han medejer af, og her fremstiller han “value-for-money” vine på druer
fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men
uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre “entry wines”, der giver et
indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.
Amon-Ra fra Glaetzer Winery
Amon-Ra er Ben Glaetzers topvin, og tillige en af verdens bedste Syrah/Shirazvine. Vinen laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley, og er lagret 15 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg. I glasset fremstår den blæksort. Duften er kolossalt rig og kompleks, med nuancer af
koncentreret bærfrugt, mokka, engelsk lakrids, mineraler, og vanille. Smagen er
eksplosivt aromatisk og åbner sig lag efter lag efter lag. Eftersmagen varer flere
minutter.
Nydes stille af rummelige glas i dag og fire årtier frem.