Beskrivelse
Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo
Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt
Giuseppe Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4
generationer har produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i
kælderen i samarbejde med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne
ligger i og omkring Verduno tæt på La Morra i den nordvestlige del af Barolo
DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater, som altid har været anset for at
være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en perfekt eksponering
mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle mikroklima danner
grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig delikat
karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med
elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af
de store, traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han
tilpasser fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.
Barolo fra unikt terroir
Monvigliero marken anses for at være en af Barolo områdets absolut bedste
marker; en slags grand cru. Vinen har flere gange opnået de maksimale 3 glas i
Gambero Rosso. Vinstokkenes gennemsnitsalder er 25 år, og de gror i
kalkholdig lerjord med eksponering mod syd og en beplantningstæthed på 5.000
planter pr. hektar. Druerne høstes, og ved hjemkomst til vingården presses de.
Mosten fermenterer i temperaturstyrede ståltanke efter en kort periode i kontakt
med tøris for at øge kompleksitet og aromaer. Mosten macererer herefter på
drueskindet i 15 dage for at sikre en god farve og krop. Den færdiggærede vin
lagrer 36 måneder på franske barriques og derefter nogle måneder på flaske, før
den aftappes og frigives.
Klassisk Barolo Monvigliero med en elegant karakter
Her får du en enkeltmarks Barolo med typicitet og raffineret elegance. Farven er
intens granatrød. Duften er dyb med aromaer af blommer, brombær, violer, roser,
hvid peber og kaffe. Smagen er tør og fyldig med fløjlsbløde tanniner og stor
frugtkoncentration. Eftersmagen er harmonisk og varer ved. Monvigliero er
velegnet til retter med rødt kød, vildt og modne oste. Nyd den ved 18 – 20 grader.
Den kan med fordel dekanteres nogle timer, før den skal nydes.